S.N.O.T. Gasselte
Stichting Natuurlijk OpenluchtTheater


Kaart verkoop Fanfare op de Hondsrug is gestart!

Juni 2023 is het zover! Dan vindt in Gasselte het theater stuk Fanfare op de Hondsrug plaats en achter de schermen wordt al druk gerepeteerd. 27 januari 2023 start de voorverkoop!

Het theater

De parkeerplaats naast dorpshuis De Trefkoel wordt omgebouwd tot een openluchttheater. Op de tribunes kunnen tussen de 500 en 700 mensen zitten. 18 Spelers en 27 muzikanten staan in een levensgroot decor van bekende gebouwen uit Gasselte. Professionele licht- en audio-techniek is ingehuurd om de voorstellingen te begeleiden.


Zet alvast de datums maar in uw agenda
14 juni Tryout,15,16,en 17 juni 2023 de voorstellingen.

De voorstelling wordt gehouden op de parkeerplaats naast Dorpshuis de Trefkoel in Gasselte.

Het verhaal

GASSELTE - Er wordt al een aantal maanden elke week geoefend. De groep is grotendeels dezelfde gebleven als destijds bij de aftrap in november 2019. Roelof Hadderingh had schrijver en regisseur Bert Rossing gevraagd om zijn droom te verwezenlijken, het project Fanfare op de Hondsrug. Maak een openluchtspel dat is geïnspireerd door de film Fanfare van Bert Haanstra uit 1958, zonder dat het een kopie wordt. Laat het stuk zich afspelen in Gasselte en weef typische verhaallijnen die horen bij het dorp door het toneelstuk heen. De plaatselijke harmonie krijgt een grote rol, als ook een grote groep spelers uit de wijde omtrek van Gasselte.

Regisseur Bert Rossing is tevreden over het repetitieproces. "De spelers zijn bloedfanatiek. Ze kijken al drie jaar uit naar dit spektakel. Er wordt veel gelachen tijdens de repetities en ik hoop dat dat in juni ook gebeurt bij het publiek," aldus Rossing. De parkeerplaats naast dorpshuis De Trefkoel wordt omgebouwd tot een openluchttheater. Op de tribunes kunnen tussen de 500 en 700 mensen zitten.  18 Spelers en 27 muzikanten staan in een levensgroot decor van bekende gebouwen uit Gasselte. Professionele licht- en audio-techniek is ingehuurd om de voorstellingen te begeleiden. Theaterstichting S.N.O.T. wil met dit stuk de samenwerking tussen verschillende culturele stromingen in en om Gasselte bevorderen.

Schrijver en regisseur Bert Rossing heeft een compleet nieuwe tekst geschreven. Hij heeft een paar elementen uit de film van Haanstra genomen en daar een nieuw verhaal van gemaakt, dat speelt in een hedendaags Gasselte, waarin toch bepaalde historische zaken tot leven worden gewekt. Zo spelen de historische horeca-zaken De Smidse en Doedens een rol. En ook lijkt Wemeltie Kruut met haar handelswaar rond te gaan.
Het verhaal draait om de twee café-uitbaters. Ze zitten beide bij de plaatselijke harmonie. Hun karakters botsen. Eens in de vijf jaar is er het Grote Gasselter Gouden Galm-muziekfestival. Organisator en presentator Sjors Looijhuizen weet elke keer weer verrassende muzikale acts op de been te brengen. De deelnemers doen mee voor de ereprijs: de Grote Gasselter Gouden Galm Gulden. Fanfare “De Hondsrug” is vijf jaar terug tweede geworden, net achter het duo Hansl en Hansl uit Gasselterboerveenschemond. Bij de plaatselijke carnavalsvereniging lijkt iets moois op te bloeien tussen de prins en zijn adjudante. Maar past liefde wel in een verdeeld dorp waar ego’s aan de macht lijken? Als dan ook nog eens de hoofdprijs van de staatsloterij in het dorp valt, zijn er genoeg ingrediënten aanwezig voor een boeiende voorstelling. Het openluchtspel Fanfare op de Hondsrug is grotendeels in het Drents.


 

 

 
De voorzitter en initiator van S.N.O.T., Roelof Hadderingh, loopt al tien jaar rond met een geweldig theatraal plan. En dat gaat in 2023 werkelijkheid worden.

Een hedendaags openluchtspel geïnspireerd op de film “Fanfare” van Bert Haanstra uit 1958. Regisseur Bert Rossing heeft een nieuw theaterstuk geschreven, waarbij bepaalde elementen uit de film ter inspiratie hebben gediend. De Gasselter muziekvereniging “Harmonie” en een groot aantal toneelspelers uit de regio zullen in juni 2023 het stuk gaan opvoeren op een groot speelvlak voor tribunes waar honderden bezoekers per keer kunnen genieten van “Fanfare op de Hondsrug”.